Programma 2020 Stichting Bachcantate Bergen

Vanwege de coronacrisis wordt het programma voor 2020 uitgesteld

Vanwege de beperkende maatregelen in het kader van de COVID-19 epidemie, m.n. de 1,5 meter afstand verplichting, hebben wij helaas moeten besluiten om de voorbereidingen voor onze concerten van november – en daarmee ook de concerten zelf – af te gelasten. Doorslaggevende overweging is het feit dat er bij koorzang een zeer hoog risico is op verspreiding van het virus. Ook de voorbereidingen voor de instrumentale musici en zangsolisten zijn met de 1,5 meter maatregel niet goed mogelijk. Dat staat het organiseren van de beoogde concertuitvoeringen in de weg.

Het mooie programma met de ‘Lezing met Orgelrecital' door Frank van Wijk en onze concerten met als thema ‘Bach en Zonen' hopen wij volgend jaar onder betere omstandigheden te kunnen uitvoeren. Ook de workshop "Zingen met Bach" o.l.v. Ellen Verburgt hopen we weer te kunnen houden.

 

Lezing door Frank van Wijk (Afgelast)

Zaterdag 13 juni 2020, Dorpskerk Schoorl. Aanvang 20.00 uur.

Lezing door Frank van Wijk, organist 'Johannes Gijsbertus Bastiaans, Bachpionier in Nederland' met muzikale toelichting.

Tegenwoordig is de muziek van Johann Sebastian Bach niet meer weg te denken uit kerken en concertzalen, maar tot in het midden van de 19e eeuw was de situatie volstrekt anders: Bach's muziek was hier tot dan toe vrijwel onbekend. Dat daar rond 1850 verandering in kwam was te danken aan enkele doortastende organisten die zich voor zijn muziek gingen inzetten. Dat ging niet vanzelf en er moest heel wat weerstand overwonnen worden voordat Bach's doorbraak in ons land een feit was. Sleutelfiguur bij de start van de Bachrenaissance in Nederland was de organist Johannes Gijsbertus Bastiaans (1812-1875). Hij staat dan ook centraal in de lezing en orgelbespeling die Frank van Wijk zal verzorgen.

Cantateconcert (Afgelast)

Een concert met als motto: 'Bach en Zonen'

Uitvoering van o.a.:

Cantate 'Wachet auf, ruft uns die Stimme' BWV 140 van Johann Sebastian Bach
Motet 'Wachet auf, ruft uns die Stimme', deel 1 van Johann Friedrich Bach

Zaterdag 7 november 2020, aanvang 16.00 uur, toegang € 15,-
Hippolytuskerk, Hippolytushoef

Zondag 8 november 2020, aanvang 15.30 uur, toegang € 15,-
Ruïnekerk, Bergen

footer