Programma 2019 Stichting Bachcantate Bergen

Workshop 'Zingen met Bach' o.l.v. Ellen Verburgt

Zondag 3 maart 2019 13.30 - 17.30 uur
Protestantse kerk Schoorl, Duinweg 6

De Stichting Bachcantate Bergen organiseert op zondag 3 maart a.s. weer een workshop “Zingen met Bach” o.l.v. Ellen Verburgt met bijzondere aandacht voor Bach’s muziek uit de passietijd.

De workshop is bedoeld voor leergierige koorzangers, die kennis willen maken met de muziek van J.S.Bach of die hun kennis daarover willen verdiepen. Aandacht wordt geschonken aan vocale techniek in de bijzonder afwisselende koormuziek van Bach aan de hand van een ander repertoire dan bij de eerdere workshops. Er is geen auditie en geen stemtest. Er is plaats voor iedere zingende liefhebber die meer over Bachs vocale muziek wil weten.

Reservering voor deelname aan de workshop is noodzakelijk, via email: secretariaat@bachcantatebergen.nl. Er is plaats voor maximaal 50 deelnemers. Plaatsing geschiedt volgens het principe ‘wie het eerst komt het eerst maalt’. De kosten voor deelname zijn € 25,00.

De workshop vindt plaats in de protestantse kerk te Schoorl, Duinweg 5 van 13.30 – 16.30 uur en wordt afgesloten met een korte uitvoering voor publiek (16.30 – 17.00 uur).

Lezing door Dr. Rens Bijma
over Bachs eigen uitvoeringen van zijn Matthäus-Passion

Zaterdag 15 juni 2019, Aanvang 20.00 uur
Dorpskerk Schoorl, Duinweg 6 Schoorl

Rens Bijma deed onderzoek naar de uitvoeringspraktijk van Bachs vocaal-instrumentale werken in Leipzig en publiceerde daar samen met Jos van Veldhoven over. Tijdens zijn werkzame leven heeft hij op amateurniveau veel tijd en energie besteed aan muziek als organist en clavecinist. Hij zong o.a. als tenor in de Laurenscantorij Rotterdam en in het koor van de Nederlandse Bachvereniging.
In december 2017 promoveerde hij aan de Universiteit Utrecht op een proefschrift over de musiceerpraktijk van Johann Sebastian Bach in de beide hoofdkerken in Leipzig.

Cantateconcert

Zondag 3 november 2019, aanvang 16.00 uur
Ruïnekerk Bergen

Een concert rond een cantate van Johann Sebastian Bach,

Uitvoering door Cantatekoor Bergen, orkest Camerata Bergen en solisten o.l.v. Ellen Verburgt.

Meer informatie t.z.t. aan te kondigen

 

footer